top of page

Renoveringen af science lokalerne, har været dyrt. Men hvad bliver lavet om?

Afdelingslederen, Leo Bilgrav Nielsen, har været med til at tage beslutningen om renoveringen.

,,Vi har valgt at renovere lokalerne fordi at de er meget slidte. Vi laver det nyt og moderne.

Vi maler væggene, laver nyt gulv og der kommer helt ny indretning. '' – Udtaler Leo.

 

Undervisnigen foregår i klasserne indtil renoveringen er færdig. 

Man regner med at lokalerne er færdige efter jul, og undervisningen kan fortsætte.  

RENOVERING AF SCIENCE LOKALERNE!

-Hvordan bliver det i fremtiden?

________

DEN ER PROGRAMMERET TIL, AT DEN SKAL KUNNE KØRE OG TALE !

-Science holdet er i fuld gang med at lave deres robotter   

Nordvestskolens sciencehold deltager i 'Lego League' konkurrencen. De er i fuld gang med at programmere og bygge deres robotter. 

,,Vi har bygget den med lego, og nu skal vi programmere den. Vi vil have den til at samle ting op, køre og tale. Vi bruger programmet 'Lego Mindstorms'. Vi håber på at vinde konkurrencen'' - fortæller Sara-Sofie, som sammen med Peter og Christopher har bygget robotten som ses på billedet. 

De tager afsted efter efterårsferien og håber på, at deres robot vinder konkurrencen.

________

NORDVESTSKOLEN HAR INDFØRT LINJEHOLD

- Ikke alle er tilfredse!   

For to måneder siden blev sedlerne til valg af linjehold delt ud.

Nu er nordvestskolens elever delt ud på de forskellige hold, hvor man kunne vælge mellem Science, Innovation, Fodbold, Triatlon, Kunst & Design og Redaktionen.

Men ikke alle kunne få deres første prioritet. 

,,Jeg valgte Science som nummer 1. Dette ønske er desværre ikke  blevet opfyldt. Nu keder jeg mig, og vil rigtig gerne skifte hold'' - Fortæller en 7. klasse elev, som var en af de mange der ikke kunne komme på det hold de ønskede.

Især Science holdet har mange ville være på, men alle kan ikke være på det samme hold.

,,Vi har prøvet så godt vi nu kan, at sende elverne på de hold de ønskede. Men igen, ikke alle kan få sit ønske opfyldt.

Hvis man virkelig keder sig på det hold man er kommet på, kan man komme op til mig og snakke om det. Ellers får man jo chancen til skifte hold næste år.'' Udtaler Leo, som er leder på skolen.

​

Undersøgelsen hvor 50 elever blev spurgt, viste, at 19 ikke var tilfredse. Dette satser Leo stærkt på, at det bliver lavet om.    

​

LINJERNE PÅ SKOLEN I BYMIDTEN

- Stort fokus på kreativitet, samarbejde og problemløsning 

________

Linjerne på skolen i bymidten er for 7, 8, & 9. årgang. 

Der bliver sat stort fokus på kreativitet, samarbejde og problemløsning. Noget som skal hjælpe eleverne i fremtiden.

7. årgang har 4 forskellige linjer;

Arkitektur, Vand, Medier og Erhverv.

8. årgang har 3 forskellige linjer;

Design, Klima og Kommunikation. 

9. årgang har 3 forskellige linjer med fokus på prøvefagene;

Det gode liv, Konflikter og Tværfaglig naturfag.

​

7. og 8. årgang har tre overordnede emner.

Kultur & Samfund - Science & Teknologi - Kommunikation & medier. 

Hver af de tre linjefag varer omkring 10-12 undervisningstimer, og eleverne kommer til at arbejde på alle linjer. 

​

​

 

​

________
11-10-2017

BYGGERI AF RÆKKEHUSE VED BLICHERSVEJ

- Pas på lastbiler på vej til skole! 

Boliggården i Helsingør har indgået en aftale med Gråkjær om opførelsen af 32 rækkehuse på den tomme grund mellem Kingosvej og Blichersvej.

Derfor skal du være ekstra opmærksom på lastbiler på vejen til skole.

Der vil i byggeperioden fra 17 september til marts 2019 kører en del lastbiler. Dog har byggefirmaet lovet, at de først vil gå igang kl. 08.00.

,,Hold hellere tilbage, end tro at chaufføren kan se jer-for det kan han ofte ikke..'' Siger Søren, Pædagogisk leder for Nordvestskolen. 

 

________
18-10-2017

Den 41 årige Alexander er transkønnet, da han var lille var han en helt normal pige som bare var født i den forkerte krop.

Lige siden børnehaven har han vidst at han ville være en dreng. I hele hans barndom, mens han var pige, gik han rundt i drengetøj, klippede sit hår, og gik i store trøjer, så man ikke lagde mærke til hans bryster. Han blev drillet af de andre, fordi han var anderledes.

Da han blev ældre fik han lavet flere operationer så han kunne blive en mand. Han startede med at få hormoner, så fik han fjernet brysterne og siden hen æggestokkene. Til sidst blev hans klitoris omdannet til en mini penis. Nu er han blevet den mand, som han hele livet har villet være, så han er helt tilfreds og kunne ikke ønske sig mere.

________

RENOVERING AF SCIENCE LOKALERNE!

-Hvordan bliver det i fremtiden?

FRA PIGE TIL DRENG

-Var han virkelig en pige da han var lille?

-transkønnet

-Alexander er 41 år.

-Han er født oppe i Stochholm i Sverige, men har boet i København i 19 år.

-Han er bibliotekar i Gilleleje og idræts leder.

-Gift med den spanske kvinde Lizethe som også er transkønnet.

Hvorfor fik du lavet operationerne?

Jeg fik først hormoner, og så fik jeg fjernet mine bryster. Jeg fik også opereret mine æggestokke ud, så jeg ikke længere fik menstruation. Til sidst havde jeg fået lavet en mini penis ud af min klitoris. Det sker automatisk, når man får hormoner.

Hvad tænkte du, da du besluttede at får operationerne?

Jeg følte mig som en dreng, selvom jeg var en pige, siden børnehaven. Jeg ville gerne være en voksen mand og ikke en voksen kvinde.

Hvorfor valgte du at skifte køn?

Jeg kan ikke forklare hvorfor jeg ville skifte køn, men jeg følte mig at jeg var i den forkerte krop, ville bare være en dreng/mand.

Hvad tænkte dine forældre da du sagde at du ville skifte køn? 

Mine forældre støttede mig 100% og det gjorde mine søskende også.  

INTERVIEW MED ALEXANDER

________

UNGE LÆRER OM FORSKELLIGE KULTURER

-Over 400 9.klasses elever fra Helsingør kommune lærer om mangfoldighed på kulturværftet.

Mangfoldighedsdagen er et projekt, der foregår d. 27. november og 28. november, hvor 9. klasserne i Helsingør kommune bl.a. skal lære om mangfoldighed og racisme. Eleverne skal i løbet af dagen se en forestilling, der bliver spillet af Camilla Lau, ud på nogle workshops, hvor de skal tale med nogle fra Den Internationale Højskole. De skal også have nået at lave en lommefilm, hvor nogle af dem bliver vist til sidst. Sidst på dagen kommer der også en transkønnet person, der hedder Alexander, der holder et foredrag.

Belgien og Brasilien

Der er svedige hænder inde i et lille rum på kulturværftet. Syv piger fra 9. klasse på Tibberupskolen og to piger fra Den Internationale Højskole i Helsingør sidder klar til at fortælle hinanden om forskellige kulture. ”Jeg er fra Belgien, og i Belgien er det meget opdelt. Det føles slet ikke som ét land, fordi at 

der er forskellige kulturer. Man taler to sprog i landet, så man kan slet ikke forstå dem, der ikke er fra det samme område i Belgien. Jeg kommer fra den region i Belgien, der hedder Vallonien, hvor man taler fransk.

Den anden region hedder Flandern, og der taler man Nederlandsk,” fortæller den 18-årige pige fra Belgien. De syv andre piger fra Tibberup virker meget interesseret i at lytte til,

hvad dem fra Den Internationale Højskole har at fortælle. ”Jeg kommer fra Brasilien, hvor der er meget varmt i forhold til Danmark.

Her i Danmark er vejret skidt, og det regner meget. I Brasilien taler man Portugisisk. Vi går i skole fra klokken syv om morgenen til klokken et om eftermiddagen. Vi får en pause på 10 minutter hver gang, der er timeskift. De dårligste skoler i Brasilien er ved at falde fra hinanden, så man skal helst søge ind på en af de andre. Jeg gik på en normal skole, altså ikke en af de dårligste eller bedste, men midt imellem,” fortæller den 19-årige pige fra Brasilien. Pigerne fra Tibberupskolen er misundelige over, at hun kun går i skole til klokken et, men de er alligevel glade for at få lange pauser.

Danmark

De syv piger fra Tibberupskolen skal fortælle noget om Danmark, som de gør i grupper. Der bliver bl.a. fortalt, at det er almindeligt for unge at tage stoffer og drikke i en tidlig alder Det med stofferne overrasker dem fra Den Internationale Højskole. I Belgien og Brasilien bliver der ikke talt så meget om stoffer, og unge plejer ikke at tage det. Pigerne fortæller også om, at sociale medier fylder meget i deres hverdag, og at mange unge poster bestemteslags billeder, som billeder, hvor man ryger,

DØM IKKE DEM, DU IKKE KENDER!

​

Facebookopdateringer fra to forskellige personer udgør grundlaget for teater-stykket ’Racist’. ”Det var interessant og spændende at skulle spille to forskellige karakter”, fortæller Camilla Lau, skuespiller. Hun spiller begge karakterer i forestillingen.

 

Tirsdag d. 28 november optrådte Camilla Lau til mangfoldighedsdagen foran 9. klasserne i Helsingør. Hun optrådte med forestillingen ”racist” som hun har optrådt med for et år siden. Camilla er lidt mørk i huden, fordi hendes far kom fra Tunesien og hendes mor er fra Danmark. Det er derfor hun var frisk på at lave denne forestilling, der handler om racisme. I forestillingen spillede hun to forskellige mennesker, der havde skrevet noget til et opslag på Facebook. Opslaget handlede om børnehaverne skulle 

servere svinekøb eller ej. Den ene var en ung dreng som var udlænding og den anden var en dansk dame. De havde fortalt hvad de lavede en uge op til de skrev den hårde kommentar på Facebook.

Den første historie var med den unge dreng, der hed Samir. Han boede halvt hos sin far og halvt på et opholdssted. Faren slog Samir nogle gange, så derfor boede han noget af tiden ved på opholdssted. Samir blev misforstået hele tiden. Han fik et forhold med en pige i skolen, men kom til at slå hende, så hun undgik ham. Samir var på bistand, men gerne vil ud og arbejde. Han så pigen efter noget tid, men hun flippede ud på ham. Det førte til, at han skrev noget grimt om danske piger.

Den anden historie var med den danske dame der hed Jane. Hun boede i et boligområde

​

med mange med anden etnisk baggrund som naboer. Hun havde en teenagepige og en lille dreng. Jane omsorgssvigtede sine børn, så det er hendes pige der sørgede for den lille dreng fordi Jane havde en kronisk sygdom. Sygdommen gjorde at hun ikke kunne særlig meget, og derfor var hun på bistand. Jane blev presset af jobcentret, fordi hun skulle til aktivering. Samtidig begyndte Janes datter at hænge ud med en dreng der hed Mohammed og de blev kærester.

Til sidst blev det for meget for hende, så hun skrev noget ondt og grimt om de anden etniske.

​

________

Navnene Samir og Jane er ikke de rigtige navn på personerne, det er kun opdigtede navne, men fortællingerne er baseret på en rigtig hændelser.

Forestillingen handlede om, at man skal respektere andre, uanset hvordan de ser ud, og at man ikke skal have fordomme overfor andre, man ikke har mødt.

Camilla syntes, at det var en øjenåbner at skulle lave en forestilling om to forskellige, men alligevel ikke forskellige, historier. Hun syntes, at hver historie var lige interessant, og 

det var spændende at skulle spille de to karaktere fordi hun skulle sætte sig ind i begge historier.

Camilla har også optrådt med den forestilling for et år siden men holdt en pause fra den, fordi hun skulle optage sæson 2 af Herrens veje, som hun er med i. Efter hendes mening er det ikke grænseoverskridende at skulle spille sådan en forestilling. Hun er også lidt ligeglad med, hvad folk syntes om, hvordan hun spillede. Det vigtigste var, at folk forstod budskabet, og syntes materialerne var gode.

Camilla er meget mod racisme. Det kan få hende helt op i det røde felt på kort tid. ”Rasisme er så forfærdeligt både for mørke og hvide,” siger hun.

NORDVESTSKOLENS ENSESTE WEB-AVIS
Skolens nyheder, begivenheder m.m.
bottom of page